Eén van de beste isoleerkannen zijn de producten die een buitenzijde hebben van roestvrijstaal. RVS heeft een chique uitstraling en blijft altijd mooi, ook tijdens een lang gebruik. Duurzaam en aantrekkelijk dus om als keukenproduct op je aanrecht te hebben staan. Neem bijvoorbeeld de Hendi thermoskan, welke gemaakt is van dubbelwandig roestvrij staal. Een Thermoskan waar 2 liter vloeistof in kan en heel handig is voor onderweg of thuis. De drukknop is uitgevoerd in zwart polypropyleen. Hendi isoleerkannen zijn er ook met een inhoud van 1.5 liter. RVS materiaal is duurzaam en een prima materiaal voor een thermoskan.

Retro-uitstraling

Ben je op zoek naar een isoleerkan met een retro-uitstraling? De Alfi Thermoskan Eco Groen heeft een binnenfles van hard vacuümglas. Deze kan is voor een klein prijsje aan te schaffen. De dranken die je warm wilt houden blijven 8 uur op temperatuur. Koude dranken zijn na 12 uur nog optimaal koud. De keus uit 12 verschillende kleuren zorgt er voor dat er altijd een isoleerkan in jou kleur verkrijgbaar is. Deze Eco isoleerkan heeft een stevige grip en een handige uitschenkmond. Een isoleerkan waar je zeker 8 kopjes koffie mee kunt schenken.

Tips

Zorg er voor dat je niet al te lang vloeistoffen in je isoleerkan laat zitten. Dit veroorzaakt namelijk bacteriegroei en vieze luchtjes. Koop in ieder geval een zachte schoonmaakborstel die speciaal geschikt is voor isoleerkannen.

Wanneer je een isoleerfles 100% lekvrij hebt gekocht, kan het onverhoeds toch gebeuren, dat een thermoskan gaat lekken. Houdt hier in ieder geval rekening mee!

Ga nooit de thermoskan of fles opwarmen in de magnetron, dat is levensgevaarlijk. Ook het bewaren van babyvoeding in een isoleerkan is not done.

Lang bewaarde (vooral melk) producten kunnen een grote bacteriegroei veroorzaken.

Gebruik altijd de bijbehorende beker die bij een thermosfles of isoleerkan behoort. Ga nooit rechtstreeks uit een isoleerkan drinken. Dat kan bij warme dranken brandwonden veroorzaken en het is ook minder hygiënisch.

Aanschaf isoleerkan

Ben je van plan om een isoleerkan aan te schaffen voor onderweg? Let dan op de grootte en het gewicht van de fles. Wanneer de fles groot is moet je ook al het gewicht meedragen. Zorg dat je een isoleerkan koopt die net zoveel drank kan bevatten als dat je nodig hebt op een lange wandeling. Maak jij als enige persoon gebruik van een isoleerkan en maak je een wandeling van een paar uur, dan is een inhoud van 500 ml. meer dan voldoende. Is het de bedoeling, dat meer mensen een kop chocolademelk of thee uit deze kan drinken, dan heb je uiteraard meer nodig.

Lekkende fles of isoleerkan

Een van de vervelendste dingen die je met een isoleerfles kan meemaken, is dat deze gaat lekken. Het is echt naar, wanneer je spullen worden voorzien van druipende koffie.

Het programma Kassa leerde ons in 2015, dat een draaiknop beter isoleert dan een drukknop. In de loop der jaren zijn isoleerflessen en kannen natuurlijk wel verbeterd op dit punt.

Let er bij aankoop ook op dat het formaat van de isoleerkan handig is om beet te pakken en uit te schenken. Er zijn isoleerflessen die je ook tijdens het lopen kunt gebruiken. Deze hebben een Hydro Flip sluiting. Hydro Flask flessen zijn uitermate geschikt voor mensen die trails lopen. Het is niet altijd mogelijk om overal te gaan zitten en te drinken. De Hydro Flask isoleerflessen geven de mogelijkheid om tijdens je inspannende trail een koele slok te nemen.

Tips om meer voordeel uit je isoleerkan te halen.

Ga je thermoskan of isoleerfles op temperatuur brengen, door er van te voren kokend water in te gooien. Laat dit even een paar minuten in de fles en giet deze dan langzaam leeg. Dan direct de hete thee, koffie of chocomel in de fles, deze blijft daardoor nog langer warm.

Dit geld ook voor koude dranken. Dan gooi je er van te voren koud water in.

Warmteverlies voorkomen

Om de drank zo lang mogelijk warm te houden is het slim om de fles niet te lang te openen. Er gaat dan zo min mogelijk warmte verloren.

Neem je meerdere thermosflessen mee, maak dan wanneer je bent begonnen aan je eerste fles, deze helemaal leeg, voor je aan de anderen begint. Een volle fles houdt de warmte langer vast dan een half lege.

Heb je per ongeluk een isoleerkan- of fles laten vallen en zit er een deuk in de fles? Er zal dan waarschijnlijk minder isolatie plaatsvinden. Een thermoskan met glazen binnenzijde zul je waarschijnlijk moeten vervangen.

Na gebruik is het belangrijk de fles goed om te spoelen met heet water en gebruik te maken van een speciale borstel. Droog de fles van binnen zo goed mogelijk met een schone theedoek af. Zo wordt schimmelvorming en nare luchtjes voorkomen.